תוכן עניינים

מדד חופש העיתונות | Freedom of Press Index

דירוגה של ישראל: 97 מתוך 180[*]

מי מודד?

הארגון עיתונאים ללא גבולות, (Reporters without Borders (RSF.

מה נמדד?

חופש העיתונות: הערכת יכולתו של עיתונאי לספק מידע באופן ענייני ועצמאי החופשי מהשפעות פוליטיות, כלכליות משפטיות וחברתיות, ללא איומים, ואת יכולתו של הציבור לצרוך מידע זה.

מגמה רב-שנתית:

ישראל נמצאת ב-2023 במקום 97[1], לעומת המקום ה-86 ב-2022. בכל עשר השנים האחרונות מדורגת ישראל בסביבה זו, בין מקומות 86 ו-112, המסווגת "בעייתית".

המדינות המובילות:

חמש המדינות המובילות בדירוג זה הן: נורבגיה, אירלנד, דנמרק, שבדיה ופינלנד.

מתודולוגיה:

המדד מחושב לפי שאלון המתייחס לחמישה מרכיבים: ההקשרים הפוליטי, הכלכלי, המשפטי והחברתי ורמת הביטחון האישי. צוות מומחים של הארגון מדרג מדינות גם על בסיס אירועים של התנכלות לעיתונאים. הם נעזרים במומחים וחוקרים אקדמאים במדינות השונות. הציונים מסווגים לחמש רמות: טוב, משביע רצון, בעייתי, קשה וחמור מאוד. השאלון מורכב מ-33 שאלות במרכיב הפוליטי, שמטרתן לוודא עצמאות דיווח בנושאים פוליטיים; 25 שאלות בנושאים משפטיים, הבוחנות אם המסגרות החוקיות מאפשרות עצמאות דיווח ללא צנזורה ומגבלות וכן אלימות כלפי עיתונאים וחסינות על פגיעה בעיתונאים; 25 שאלות בנושאי כלכלה, הבוחנות השפעה של אילי תקשורת, מדיניות ממשלתית המגבילה יצירת גופים עיתונאיים, העדפות ושחיתות בתחום; 22 שאלות בנושאים חברתיים, המקיפים אילוצים ומגבלות מבחינה דתית או אחרת המשפיעים על נושאים כמו מגדר, מעמד, גזע, ותרבות; ו-12 שאלות על ביטחון ואלימות כלפי עיתונאים.

* בנתוני 2023
https://rsf.org/en/index 1

מדד חופש העיתונות | Freedom of Press Index | נתונים

תוכן עניינים

המכון למחשבה ישראלית מזמינכם להיות מחברי המכון ולהירשם לניוזלטר שלנו!

בתור חברי המכון תקבלו, מיילים על תכני המכון, הזמנות להרצאות, ותוכלו לנהל תקשורת בין-אישית איתנו ולשאול כל שאלה שעולה ברוחכם. כמו כן, תכנים אקסלוסיביים שרק חברים מקבלים

בואו לחשוב יחד איתנו...